ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНімеччина дасть Україні гроші на енергоефективність

Німеччина дасть Україні гроші на енергоефективність

Німеччина інвестує в українську енергоефективність. За виконанням робіт будуть спостерігати європейські спеціалісти.

Німеччина виділить додаткові кошти Україні для підтримання енергоефективності в Україні. Таке рішення було прийнято під час переговорів у рамках візиту Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Німеччини. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

«Під час переговорів рамках візиту Прем’єр-міністра України до Німеччини було піднято питання енергоефективності.  Сьогодні це питання національної безпеки для України. Під час переговорів було прийнято рішення про додаткове залучення німецькою стороною коштів у вигляді інвестицій на підтримку заходів по енергоефективності», - сказав чиновник.

Однак, німецька сторона не лише інвестуватиме у вітчизняну енергоефективність, а й залучить спеціалістів для контролю над роботами.

«Ми дуже багато залучаємо спеціалістів і експертів із Західної Європи для контролю за виконанням робіт, або по наданню експертної допомоги. Ми запропонували німецькій стороні дати можливість німецьким експертам приїхати в Україну для консультування українських компаній щодо впровадження енергоефективних заходів із залученням наших фахівців та використанням наших будівельних матеріалів», - заявив очільник Мінрегіону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «електричні» проблеми Києва та області ліквідують за гроші ЄБРР. Міжнародна фінансова організація вже підписала відповідну угоду про виділення коштів з Міністерством фінансів України.

 
Коментарі (0)