ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняНімеччина готова виділити Україні 10 млн євро на енергоефективність

Німеччина готова виділити Україні 10 млн євро на енергоефективність

Німеччина готова зробити внесок у розмірі додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України.

Німеччина готова зробити внесок у розмірі додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України.

Німеччина готова надати додатково 10 млн євро Україні на проекти Фонду енергоефективності та 4 млн євро на навчання енергоаудиторів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає "РБК-Україна" з посиланням на  "Урядовий портал".

Зазначається, що йдеться про готовність уряду Німеччини підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України.

"Уряд Німеччини також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн євро", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше Зубко повідомив, що Фонд енергоефективності в Україні запрацює в кінці другого - на початку третього кварталу 2018 року.

Раніше Зубко повідомив, що на початку квітня 2018 року заплановано підписання технічної угоди з Євросоюзом про надання Україні 50 млн євро на проекти Фонду енергоефективності.

Фонд енергоефективності є прогресивним та комплексним інструментом для фінансування енергоефективності у житловому секторі. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів - ЄС та Німеччини. 

 

 
Коментарі (0)