ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНімецькі інвестори зацікавилися львівським сміттям

Німецькі інвестори зацікавилися львівським сміттям

Німецькі інвестори готові будувати завод з переробки твердих побутових відходів на Львівщині.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

3 вересня голова Львівської ОДА Михайло Костюк провів робочу зустріч з представниками спільної німецько-української компанії, яка спеціалізуються на переробці твердих побутових відходів.

Запрошена сторона провела презентацію проекту підприємства з переробки твердих побутових відходів потужністю 100 тис. тонн на рік, яке буде обслуговувати мешканців міста Рівного та прилеглу територію.

Рівненський сміттєпереробний завод – перше підприємство в СНД з використанням механічної переробки відходів. Завод працюватиме у два етапи. На першому - здійснюватиметься розподіл сміття і мінеральних речовин. На другому - проводитиметься сортування відходів для подальшої переробки на альтернативне паливо.

Відсортовані відходи будуть використовуватись як альтернативне паливо на цементному заводі, що дозволить забезпечити істотну економію основного на підприємстві палива - вугілля.

Представники компанії запросили керівництво держави та Львівщини на урочисте відкриття  цього підприємства, яке відбудеться на початку жовтня 2012 року.

Під час наради головою Львівської обласної державної адміністрації представлено та обговорено запропоновану на території області кластерну політику щодо збору, переробки та утилізації твердих побутових відходів, яка підтримана німецькими підприємцями, та дано високу оцінку запропонованої концепції. Запропонований керівництвом реальний шлях до вирішення проблеми із утилізацією та переробкою сміття  в області викликав у них зацікавленість щодо можливості виступити інвестором для побудови подібного заводу з переробки сміття на Львівщині.

«Дана зустріч є початком співпраці з потенційним претендентом на будівництво таких об’єктів на теренах Львівщини», – зазначив Михайло Костюк.

 
Коментарі (0)