ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНотаріусам розширили повноваження

Нотаріусам розширили повноваження

Парламентарії розширили повноваження нотаріусів у сфері державної реєстрації прав на нерухомість. Відповідний законодавчий документ був прийнятий за основу та в цілому.

Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

За це рішення проголосували 235 народних депутатів із 260, зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачене розширення повноважень нотаріусів у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно у частині покладення на них функцій стосовно надання витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

На думку уряду, це забезпечить належну реалізацію фізичними та юридичними особами речових прав на об'єкти нерухомого майна, доступність до отримання інформації з Державного реєстру прав про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.  

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні у 2013 році зареєстрували 4,8 млн актів реєстрацій речових прав на об'єкти нерухомості,. Це вдвічі більше ніж у попередньому році. Таких показників вдалося досягнути, зокрема, завдяки наданню нотаріусам права реєструвати нерухомість (40% реєстраційних дій).

 
Коментарі (0)