ГоловнаНовини ЖКГТранспортНові станції столичного метрополітену будуються за графіком

Нові станції столичного метрополітену будуються за графіком

Будівництво станції метро "Теремки" виходить на завершальний етап

Незважаючи на зимову пору, в столиці не припиняються роботи з будівництва станції метро "Теремки" Куренівсько-Червоноармійської лінії. Об’єкт планують здати в експлуатацію в червні, до Дня Конституції України. З уведенням в дію станції "Теремки" Куренівсько-Червоноармійська лінія з'єднає північний та південний райони столиці. Це дозволить пасажирам підземки дістатися з Оболоні до Теремків за 40 хвилин.

Як розповів генеральний директор ПАТ "Київметробуд" Володимир Петренко, нині тривають заходи, які дозволять розпочати завершальний етап спорудження об’єкта.

"Ми уже завершили проходку перегінних тунелів, і сьогодні механізовані комплекси знаходяться перед котлованом станції.Гадаю, що вже за кілька днів будемо готувати збійку. Тобто механізовані комплекси ввійдуть в котлован, і тоді можна буде пересвідчитися в тому, що тунелі пройдені, та готуватися до робіт з облаштування верхньої будови колії", - розповів Володимир Петренко.

Він також додав, що одночасно тривають заходи з будівництва вестибюля станції і станційного комплексу та тягової підстанції. Через те, що об'єкт зводиться поблизу проїжджої частини проспекту Глушкова на Одеському напрямку, потрібно узгоджувати окремі проектні питання з Київоблавтодором. Зокрема мова йде про підземний пішохідний перехід, який обслуговуватиме пасажирів станції метро і який потрібно реконструювати.

За його словами, попри тимчасове недофінансування, метробудівці роблять все можливе, щоб своєчасно ввести в дію пусковий комплекс. "Наразі роботи тривають за графіком і будуть завершені в червні. Переконаний, що до Дня Конституції об’єкт буде здано в експлуатацію і кияни зможуть користуватися новою станцією столичної підземки", - заявив пан Петренко.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)