ГоловнаПослугиБудівництвоНові ЗБВ для нових доріг України

Нові ЗБВ для нових доріг України

Сьогодні Україна розширює свої можливості ведення бізнесу, зміцнюючи співпрацю з країнами Євросоюзу. У зв’язку з цим ростуть і стандарти вітчизняних товарів. Не оминули нововведення і дорожнє будівництво.

Сьогодні Україна розширює свої можливості ведення бізнесу, зміцнюючи співпрацю з країнами Євросоюзу. У зв’язку з цим ростуть і стандарти вітчизняних товарів. Не оминули нововведення і дорожнє будівництво. До європейського рівня підвищуються:

  • якість матеріалів,

  • технологічність виробів,

  • стандарти робочих норм

  • рівень  держстандартів.

Таким чином, набирає обертів використання принципово нових технологій для більш ергономічного будівництва доріг. Зокрема, й завдяки впровадженню на ринку нових зразків залізобетонних виробів, котрі нахиляють чашу терезів у бік якості та довговічності продукту.

Тепер автошлях є не лише асфальтом, укладеним за дотриманням певних правил, а ще й сукупністю низки факторів, таких як:

Елементи з залізобетону використовуються не тільки при безпосередньому будівництві автомобільної дороги, а й при прокладанні водогонів під дорожнім полотном, пішохідних та залізничних тунелів, встановленні блоків розділових смуг, тротуарів, бортів та інших елементів дороги. Залізобетонні плити придатні до використання в зонах зі складним ґрунтовими та кліматичними умовами.

 

У компанії БетонЕнерго зазначають, що цими днями основними завданнями, які постають перед виробником, є:

  • приведення якості залізобетонних виробів до євростандартів,

  • запровадження нових виробничих технологій,

  • організація надійного зберігання та оперативної доставки виробів.

Дорожнє будівництво передбачає застосування таких залізобетонних виробів, як:

Плита дорожня – являє собою плити, вироблені з важких марок бетону. Бувають або 3 метри у довжину з ненапруженою арматурою, або 6 метрів з напруженою арматурою. Такі плити застосовуються при укладанні тимчасових шляхів та міських доріг. Придатні до використання навіть за несприятливих ґрунтових умов.

Колодязь залізобетонний та труба водогінна – це вироби з важкого бетону, армованого міцною сталлю. Використовується з метою зведення водогонів під полотном дороги.

Лоток залізобетонний – виріб, що встановлюється вздовж дороги, щоб захистити мережу від руйнації.

Блок зміцнення – спеціальний елемент, що має за мету зміцнити насипи, укріпити русла водоймищ поруч з мостами, відкоси тунелів тощо.

Відбійник дорожній та бортовий камінь – залізобетонні вироби, що розмежовують елементи дороги та відокремлюють пішохідні зони від проїжджих.

Після впровадження нових європейських технологій дорожнє будівництво України зазнало значних покращень. Якість покриття автошляху має прямий вплив на його довговічність, а звідси й на безпеку дорожньо-транспортного руху. Отже, залізобетонні вироби є важливим чинником надійного функціонування українських доріг.

 
Коментарі (0)