ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНовопридбане житло частіше йде в оренду

Новопридбане житло частіше йде в оренду

Українці почали частіше купувати квартири з перспективою подальшої здачі в оренду. Експерти пояснюють таку тенденцію щорічним зростанням орендної плати в мегаполісах поряд зі стабільністю ціни на нерухомість.

У 2013 році збільшилася кількість квартир, куплених з метою подальшої здачі в оренду. Ще рік тому таких покупців було всього 10%, до кінця 2013 - початку 2014 року кількість інвесторів в житло з метою подальшої здачі в оренду досягла 30-40% від загального обсягу ринку новобудов. Так оцінив ринок нерухомості керівник відділу продажів ЖК «Park Stone» Дмитро Шостя, - повідомляє «Столична нерухомість».

За словами експерта, купувати квартиру для здачі в оренду сьогодні вигідніше, ніж інвестувати в неї з метою перепродажу.

«Ціни на нерухомість найближчі 2-3 року істотно не зміняться, а от орендна плата в мегаполісах щорічно зростає на 10-15%», - зазначає він.

Найбільшим попитом інвесторів-орендодавців користуються квартири на вторинному ринку в будинках не старше двадцяти років і новобудови здані в експлуатацію з мінімальним ремонтом,  щодозволяє при необхідності в'їхати в квартиру протягом 2-3 місяців.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, весь минулий рік пройшов у боротьбі між ринком нових квартир і житлом на вторинному ринку. Перші брали ціною, яка як мінімум на 20% нижче. Другі - відсутністю ризиків будівництва. При цьому, якщо вартість квартир у старих будинках практично не змінилася, первинний ринок продемонстрував невелике зростання цін.

 
Коментарі (0)