ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІноземці вирішать долю інвестицій в українську енергоефективність

Іноземці вирішать долю інвестицій в українську енергоефективність

Міжнародні експерти дослідять потреби України у інвестиціях в сферу енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Зокрема, за підрахунками вітчизняних чиновників, на термомодернізація житлового фонду необхідно близько 35 млрд євро.
Міжнародні експерти проаналізують інвестиційну привабливість вітчизняної енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Зокрема, спеціалісти проведуть дослідження потреби України у фінансовій допомозі від міжнародних інститутів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики. Про це повідомив представник проекту INOGATE, який і займатиметься аналізом, Хейккі Норо, передає прес-служба Кабінету Міністрів.
 
За його словами, одне з завдань цього дослідження полягає в оцінці того, наскільки Україна потребує подальшого або альтернативного фінансування від міжнародних фінансових інститутів. 
 
«Він також відзначив важливість співпраці з Держенергоефективності для того, щоб отримати максимум інформації та зробити загальний огляд сфер енергоефективності та відновлюваної енергетики», - йдеться в повідомленні.
 
Окрім того, як повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, на термомодернізацію житлового фонду Україні необхідно 35 млрд євро.
 
«За нашими оцінками, для проведеннятермомодернізації житлового фонду потрібно 35 млрд. євро інвестицій, а для утеплення будівель бюджетної сфери – 4,4 млрд. євро. Що стосується відновлюваної енергетики, то для реалізації прийнятого Урядом у жовтні минулого року Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року необхідно близько 16 млрд. євро», - підкреслив він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Німеччина та Київ визначили сферу енергетики України, як один з важливих напрямків співпраці. Зокрема, уряд ФРН виділить 2 млн євро на реформування вітчизняної енергоефективності.
 
Коментарі (1)
Александр
07 Листопада 2015 p. 17:15
Куда делись амортизационные отчисления?