ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІноземцям запропонують вкладати гроші у київське сміття

Іноземцям запропонують вкладати гроші у київське сміття

До уваги учасників Київського інвестиційного форуму запропонують проект будівництва першого сміттєпереробного комплексу в столиці

До уваги учасників Київського інвестиційного форуму запропонують проект будівництва першого сміттєпереробного комплексу в столиці. Будівництво такого комплексу передбачене Стратегією розвитку Києва до 2025 року та Національним проектом «Чисте місто».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначається у повідомленні, реалізація проекту дозволить комплексно вирішити проблему забруднення навколишнього природного середовища побутовими відходами та зменшити обсяги захоронень на полігонах і звалищах без попередньої переробки. Серед основних завдань програми – збільшення глибини переробки твердих побутових відходів до 50% та використання їх у якості альтернативного палива.

Зазначеним інвестиційним проектом передбачено створення сучасного комплексу з переробки твердих побутових відходів та впровадження інноваційних технологій потужністю 300 тис. тон. Комплекс планується розмістити в Обухівському районі на території, прилеглій до полігону №5.

Попередньо визначена сума інвестицій складає близько 1 млрд грн. Фінансування будівництва буде розподілено між державним, місцевим бюджетами та коштами інвесторів. Частка приватних коштів у фінансуванні будівництва комплексу складатиме не менше 70%.

Моделлю співпраці передбачено, що в рамках Національного проекту «Чисте місто» буде забезпечено розробку техніко-економічного обґрунтування проекту, місцева влада забезпечить виділення земельної ділянки та надання дозвільної документації, а також сформує угоду про державно-приватне партнерство. Інвестором буде профінансовано будівництво та здійснюватиметься експлуатація заводу.

Водночас, як уже повідомлялося, сміттєспалювальний завод «Енергія» в Києві не завантажений повністю. Хоча при повному завантаженні своїх потужностей він здатен щодоби спалювати 700 т твердих побутових відходів (ТПВ). Про це повідомив головний інженер філії ПАТ «Київенерго» заводу «Енергія» Олександр Галченко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)