ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняІнвентаризація містобудівної документації піде за новим порядком

Інвентаризація містобудівної документації піде за новим порядком

Мінрегіон розробив порядок проведення інвентаризації містобудівної документації. Це підготовчий етап впровадження містобудівного кадастру в регіонах.

Мінрегіон підготував порядок проведення інвентаризації картографічних матеріалів. Відповідне доручення було дане Віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом, - зазначають у прес-службі відомства.

Таким чином, органами містобудування та архітектури буде проведено аналіз та облік містобудівної та іншої документації, яка містить топографо-геодезичні та картографічні дані.

«Збір відомостей щодо актуальності цих матеріалів, їх масштабу, системи координат, року останнього оновлення та можливих обмежень доступу до них є, окрім іншого, важливим підготовчим етапом впровадження містобудівного кадастру в регіонах», - зазначають у Мінрегіоні.

На наступному етапі, за словами фахівців, уся документація повинна бути переведена в цифровий формат, що дозволить забезпечити в подальшому створення умов для проведення обміну даними щодо цифрових картографічних матеріалів із органами, які здійснюють ведення Державного земельного кадастру, надання доступу громадськості до існуючої містобудівної документації, формування основи інформаційних ресурсів регіональних систем містобудівного кадастру.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цьогоріч продовжиться робота із забезпечення регіонів містобудівною документацією. На ці цілі необхідно близько 200 млн грн інвестицій.

 
Коментарі (0)