ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоІнвестиції у будівництво виведуть країну з кризи, - Азаров

Інвестиції у будівництво виведуть країну з кризи, - Азаров

Уряд ставить перед собою завдання у найближчі роки вийти на будівництво приблизно 100 тис. квартир щорокую.

Прискорений розвиток держави неможливий без залучення інвестицій у будівництво. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров вчора на урочистостях із нагоди Дня будівельників, - інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Кожна гривня, вкладена у будівництво, значно посилює розвиток нашої економіки, особливо зараз, коли надзвичайно складна економічна ситуація у світі. Є країни, які намагаються економити та урізають видатки на капітальне будівництво – це дорога в нікуди. Україна виходила з кризи завдяки тому, що, навпаки, збільшувала інвестиції у будівельну галузь, і ми цю лінію продовжуватимемо», - сказав Глава Уряду.

Він наголосив, що у поточному році на здешевлення кредитів за програмою «Доступне житло» виділено 1 млрд грн. У наступних роках видатки зростатимуть. Уряд також планує реалізувати програму будівництва індустріального житла.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Уряд ставить перед собою завдання у найближчі роки вийти на будівництво приблизно 100 тис. квартир щороку. «Це абсолютно реальне завдання. Тому перед нами стоять величезні за значущістю та обсягом завдання, і я впевнений, що Україна, яка має прекрасні колективи будівельників, має чудову будівельну науку, може вирішувати такі масштабні завдання», - сказав Микола Азаров.

Він нагадав, що за останні два роки в Україні збудовано у п’ять разів більше дитсадків, шкіл і лікарень - удвічі більше, ніж у 2008-2009 роках. Також збільшено і обсяги будівництва житла.

 
Коментарі (0)