ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаІнвестори затягують будівництво херсонської ВЕС

Інвестори затягують будівництво херсонської ВЕС

Ще в минулому році ТОВ «Грінвей Енерджі» і ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» говорили про заходи щодо реалізації проектів будівництва ВЕС в регіоні.

Сьогодні, 13 липня заступник голови облдержадміністрації Анатолій Хоменко зустрівся з директором компанії ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» Пітером Джастіном О'брайеном і членом наглядової ради Віталієм Займаком з питань будівництва вітроелектростанції (ВЕС) в Іванівському районі.

«Якщо в реалізації проекту виникнуть проблеми, то буде створена робоча група, яка буде допомагати у вирішенні складних питань», - цитує прес-служба ОДА слова заступника голови, у звернені до бізнесменів.

Крім того, заступник голови запросив Пітера Джастіна О'Брайена і Віталія Займака взяти участь в Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти», який традиційно відбудеться у вересні в Новій Каховці.

Нагадаємо, ще в минулому році ТОВ «Грінвей Енерджі» і ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» говорили про заходи щодо реалізації проектів будівництва ВЕС в регіоні. Крім того, компанії ТОВ «Ново Енержі» (Новотроїцьк) і ТОВ «Івано Енержі» в 2010-2011 роках проводили дослідження вітропотенціалу на майданчиках відповідно Новотроїцького та Іванівського районів області. У той же час компанії ТОВ «Т.М.М.-ЕНЕРГО» (Київ), ТОВ «Проектно-конструкторсько-технологічне бюро« Конкорд »(Київ), ТОВ« Науково-виробниче об'єднання «ПланЕКО» (Київ), раніше заявляли про наміри будівництва ВЕС в області, до теперішнього часу не здійснювали заходи по реалізації проектів будівництва станцій.

За даними ОДА, річний технічно можливий потенціал відновлюваних джерел енергії по Херсонській області в минулому році становив: вітроенергетика – 2,8 тис. тонн умовного палива на рік, сонячної енергетики - 310 тис. т.у.т./рік. За оцінками вчених, це дає можливість побудувати на території області ВЕС ємністю 2,2 установок номінальною потужністю по 2 МВт кожна, загальна встановлена ​​потужність яких сягатиме 4,385 ГВт.

Джерело - Площа свободи

 
Коментарі (0)