ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗапорізькі вітри позмагаються з атомними енергоблоками

Запорізькі вітри позмагаються з атомними енергоблоками

У Запорізькій області знаходиться 20% вітроенергетичного потенціалу України, що дозволяє виробляти понад 3 ГВт електроенергії, що приблизно дорівнює сумарній потужності трьох блоків атомної станції

У Запорізькій області знаходиться 20% вітроенергетичного потенціалу України, що дозволяє виробляти понад 3 ГВт електроенергії, що приблизно дорівнює сумарній потужності трьох блоків атомної станції.

Це зазначив начальник ГУ промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський 25 квітня під час брифінгу з журналістами.

«За підтримки та з ініціативи облдержадміністрації за рахунок коштів інвесторів в області триває реалізація проектів будівництва парків вітрових електростанцій загальною потужністю близько 1 ГВт. ТОВ «Вінд Пауер» ДТЕК будує три вітроелектростанції у Приазовському, Приморському та Бердянському районах у рамках проекту створення вітропарку «ДТЕК Приазовський» сукупною потужністю понад 500 МВт. Вже восени поточного року заплановано запуск перших 30 вітрових генераторів у рамках будівництва ВЕС «Ботіївська» загальною потужністю 75 МВт», - зазначив Євген Семечаєвський.

А в Мелітопольському та Приазовському районах заплановано будівництво ще однієї вітрової електростанції за рахунок залучення іноземних інвестицій ТОВ «БроКейп Юкрейн» загальною потужністю 450 МВт.

Крім того, ТОВ «Токмак Солар Енерджи» реалізує проект будівництва сонячної електростанції потужністю 9 МВт у Токмацькому районі. Проект реалізується в три етапи, запуск першої черги електростанції та видобуток першої електроенергії заплановано у червні поточного року.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)