ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОб’єднаним громадам допоможуть з проектами водопостачання

Об’єднаним громадам допоможуть з проектами водопостачання

Мінрегіон та «Українська асоціація районних та обласних рад» планують допомогти об’єднаним громадам з проектами централізованого водопостачання та водовідведення. Втім, допомога буде лише експертною для подальшого залучення коштів.
Мінрегіон спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» (УАРОР) планують надати допомогу об’єднаним територіальним громадам у розробці інфраструктурних проектів водопостачання та водовідведення. Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, передає прес-служба відомства.
 
За його словами, об’єднані громади зможуть залучити інвестиції, якщо їхні проекти будуть якісними.
 
«Ресурс на реалізацію проектів розвитку громад є. Це і державна субвенція на підтримку об’єднаних громад у розмірі 1 млрд. грн., і Державний фонд регіонального розвитку, де закладено 3 млрд. грн., це і 2,9 млрд. у Держбюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів від кредитних установ чи міжнародних донорських організацій. Гроші є, але самих проектів не вистачає. Минулого року через брак якісних проектів регіонального розвитку, які мали розробити органи місцевого самоврядування спільно з облдержадміністраціями, 18% коштів ДФРР так і не були використані і повернулися до Держбюджету. А це понад 520 млн. грн., які можна було спрямувати на поліпшення умов життя людей», - зазначив посадовець.
 
Поміж тим, також замміністра підкреслив, що більшість об’єднаних громад – це села, де гостро стоїть пиатння централізованого водопостачання та водовідведення.
 
«Більшість зі 159 об’єднаних громад - це сільські території, де питання з централізованим водопостачанням і водовідведенням стоїть дуже гостро і потребує якнайшвидшого вирішення. Воно стане одним із першочергових завдань для органів місцевого самоврядування новостворених громад. Ми розуміємо, що у цьому вони потребуватимуть експертної та технічної допомоги», - заявив він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон прогнозує 100-відсоткове встановлення будинкових газових лічильників вже цього року. Окрім того, у відомстві планують також обладнати 77-78% будинків тепловими лічильниками.
 
Коментарі (0)