ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧому у приватних школах важко бути як усі

Чому у приватних школах важко бути як усі

Питанням куди віддати навчатися дитину в Києві чи інших українських містах переймаються всі сучасні батьки. До того ж вибір вийшов далеко за рамки місця розташування навчального закладу чи його престижу

Питанням куди віддати навчатися дитину в Києві чи інших українських містах переймаються всі сучасні батьки. До того ж вибір вийшов далеко за рамки місця розташування навчального закладу чи його престижу. Адже поряд із державними установами процвітає приватна київська школа, що може похвалитись величезною кількістю позитивних відгуків. Тож не дивно, що тепер у батьків дилема – комунальна чи все таки приватна школа? У перевагах та особливостях кожного із варіантів спробуємо розібратись разом.

Сучасний дизайн, комфортні умови

Перше, що спадає на очі, коли ви перетинаєте поріг приватного навчального закладу – це комфорт та сучасний дизайн приміщень. Очевидно, що це не так важливо, як навчальна програма, але, погодьтесь, в комфортних умовах і навчання проходить цікавіше. Сучасне обладнання кабінетів, спортзалів, якість їжі у їдальні – усі ці нюанси сприяють ефективності навчального процесу. А у багатьох приватних закладах є навіть спеціальні кімнати для відпочинку з акваріумами, диванами, художніми книгами. Не дивно, що приватна молодша школа з кожним роком стає все популярнішою.

Неординарні експерименти, цікаві факультативи

Та головний плюсом приватних установ є підхід до навчання. Зазвичай, вони пропонують значно ширші освітні програми. Викладачі зацікавлюють учнів неординарними експериментами, проектами, факультативами. Тут не просто сухо викладають теорію, а демонструють, як використати знання на практиці. Таким чином, діти не бояться висловлювати свою думку й іноді помилятись. Сучасна старша приватна школа пропонує цілий ряд додаткових предметів, що дозволяє старшокласникам простіше визначитись із майбутнім фахом. До кожної дитини тут підходять індивідуально без цькування та криків, чим іноді грішать державні установи.

Кому доступне приватне навчання із фінансової точки зору?

Не можна не зачепити матеріальне питання. Багатьом здається, що ціна навчання в Києві у приватних школах – зависока і мало кому доступна. Насправді ж це питання є досить дискусійним. Безкоштовна освіта часто залишається такою лиш на папері. Вам, мабуть, не раз доводилось чути про здавання коштів на ремонт та потреби класу, школи... Якщо підрахувати усі «благодійні» внески часто отримуємо чимало суму. Приватна ж школа одразу виставляє прозорий рахунок, проте жодних додаткових витрат не буде. Тобто загалом різниця у вартості навчання виявляється зовсім не шокуючою. До того ж із дирекцією школи можна обговорити стратегії фінансування. Як показує практика, головною умовою навчання у приватній установі є зовсім не кошти, а бажання.

Важко бути «як усі»

Приватна школа виховує індивідуалістів, тож не варто сподіватись, що навчання тут буде простим і безхмарним. Тут виховують дітей, які:

  • не бояться публічно виступати,
  • пропонувати цікаві, хоч і не стандартні методи вирішення проблем,
  • здатні до лідерства.

У приватних школах важко бути «як усі». Форма навчання вимагає від школярів креативного підходу й активності, плисти за течією навряд чи вийде. Тож, якщо бажаєте виховати справжнього лідера, задумайтесь про приватну школу.

 
Коментарі (0)