ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГОбсяги будівництва житла можуть сильно скоротитися

Обсяги будівництва житла можуть сильно скоротитися

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%. Таку думку висловила співзасновник «Українського клубу нерухомості» (URE Club) Ольга Соловей.

По словам фахівця, новому керівнику Мінрегіонбуду разом з новою командою потрібен час для того, щоб увійти в курс початих реформ. Крім цього, не виключено, що через зміну влади значна кількість забудовників будуть змушені відкласти реалізацію власних проектів на невизначений час.

«Більше 30% проектів по всій Україні, старт реалізації яких було заплановано на III-IV квартал цього року, можуть бути відкладені через зміну керівництва профільного міністерства. Стагнація на ринку будівництва може призвести до значних бюджетних недоотриманих. У разі скорочення обсягів будівництва на 30%, держбюджет цього року недоотримає від 2 до 3 млрд гривень », - зазначила вона.

Ольга Соловей зазначила, що зараз українському ринку будівництва дуже важливо розуміти, триватимуть розпочаті реформи, особливо в галузі реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції та впровадження жорстких і одночасно необхідних обмежувальних норм щодо будівництва в щільно забудованих житлових масивах, в центральних частинах українських міст.

На її погляд, новий глава Міністерства, перш за все, повинен бути призначений не за партійним принципом, а за рівнем професійної підготовки, розуміння проблем ринку та його здатності продовжувати розпочаті реформи.

«Нова Верховна Рада складається з дуже потужного будівельного лобі. Однак зараз існує багато сумнівів щодо того, чи будуть лобіювати народні обранці інтереси галузі, або зосередяться виключно на користь власного бізнесу. Саме тому і новий профільний міністр, і голова парламентського комітету повинні бути поза великого бізнесу, але фахівцями ринку », - сказала вона.

Ольга Соловей звернула увагу на те, що на ринку будівництва житла існують побоювання щодо згортання започаткованих реформ.

«Ринок міг запропонувати Президенту кілька кандидатів - незаангажованих фахівців, які мають досвід, талант які змогли б взяти на себе відповідальність за реформування будівництва. Ринок навряд чи готовий до політичних намісникам, далеким від галузі виконувати тільки чиїсь вказівки і працювати заради вузько корпоративних цілей », - підсумувала Ольга Соловей.

Усі діти полюбляють слухати казки. Саме через них вони дізнаються про добро та зло, про те що погано,а що добре. До вашої уваги цікавий портал https://svit-kazok.info/, на якому ви зможете обрати та читати українські казки для ваших дітлахів.

 
Коментарі (0)