ГоловнаГоловнеЖитлоОцінка майна увійшла в русло позитивної динаміки

Оцінка майна увійшла в русло позитивної динаміки

Ринок оцінних послуг, за словами експертів, почав розвиватися і нестачі у фахівцях не відчуває. Так, з початку дії нового порядку оцінки майна в Єдиний реєстр угод вже внесено дані про більш як 3 тисячі оцінок.

В Єдиний реєстр угод вже внесено дані про більш як 3 тисячі оцінок. При цьому вартість оцінки нерухомості впала до 300 грн. На цьому наголосив глава виконавчої ради ВОО «Асоціація оцінювачів України», член екзаменаційної комісії ФДМ Костянтин Черниш, - повідомляє «Укрінформ».

«З 1 листопада в загальний реєстр угод внесено дані про більш як 3 тисячі оцінок. Причому вартість оцінки впала до 300 грн», - зазначив посадовець.

Костянтин Черниш відзначив, що ринок оцінних послуг з нового напряму почав розвиватися і нестачі у фахівцях не відчуває: «Ринок зараз вже почав розвиватися і насичуватися суб'єктами оцінної діяльності і фахівцями, які отримали кваліфікаційні посвідчення оцінювачів, що свідчить про те, що нестачі у фахівцях не існує і не відчувається на ринку».

З початку місяця, додав він, кількість сертифікованої СОДІ, яка може проводити оцінку з метою оподаткування в Україні, збільшилася на 50%.

У свою чергу, глава правління саморегульованої організації ВОО «Асоціація фахівців банківської оцінки України» Сергій Фролов зауважив, що нові правила і напрям оцінки для цілей оподаткування введено державою з метою врегулювання ринку і припинення зловживань оцінювачами у вигляді заниження вартості об'єктів оцінки, що веде до зниження надходжень до бюджету.

Він також зазначив, що твердження деяких оцінювачів про скорочення їх числа в десятки разів у зв'язку з новими правилами на ринку оцінних послуг не відповідають дійсності, оскільки до жовтня 2011 року близько 4,5 тис.

За даними «Союзу оцінювачів України», з 10 тис. зареєстрованих оцінювачів на сьогодні займаються профільною діяльністю і продовжено посвідчення лише у 7 тис. осіб.

Нагадаємо, з 1 листопада набув чинності новий порядок оцінки майна. Згідно з новими правилами, тепер при здійсненні яких-небудь маніпуляцій з нерухомістю треба обов'язково отримувати оцінку його вартості. При цьому оцінювати вартість майна можуть тільки сертифіковані у ФДМ фахівці.

 
Коментарі (0)