ГоловнаНовини ЖКГЖитлоОцінку нерухомості вкладуть у три дні

Оцінку нерухомості вкладуть у три дні

Оцінка нерухомого майна у майбутньому може значною мірою скоротитися. Експерти переконані, що встановлені наразі терміни, вводилися з розрахунку на напрацювання механізму нової схеми оцінки.

Термін оцінки нерухомого майна може скоротитися до трьох діб. Таку думку на брифінгу в Кабміні висловив голова Фонду державного майна Олександр Рябченко, повідомляє УНН.

«Термін виконання цієї оцінки (оцінки нерухомого майна - ред.) постановою уряду визначено - 2 тижні... Ми вважаємо, що нормальний на сьогоднішній день технічний термін виконання такої оцінки - це 7 робочих днів», - сказав пан Рябченко.

Він вважає, що термін у два тижні уряд визначив для того, щоб оцінювачі могли напрацювати механізм нової схеми оцінки майна.

«Якщо цей ринок відпрацювати, і він буде нормальний і постійний, то нормальний термін виконання цієї оцінки - три робочих дні», - сказав глава Фонду держмайна.

Як нагадав Олександр Рябченко, з 1 листопада змінюється схема оцінки нерухомого майна. Робити оцінку нерухомого майна буде комп'ютерна програма на основі даних про квартиру або інше нерухоме майно, які повідомляє сам власник. Робота оцінювача буде в тому, щоб перевірити правильність всіх даних про майно, які повідомив власник нерухомого майна.

 
Коментарі (0)