ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОдещина – «бронзовий призер» з енергоефективності

Одещина – «бронзовий призер» з енергоефективності

Одеська область посіла 3 місце в рейтингу енергоефективних областей України. Протягом 2010-2011 рр. в регіоні реалізовано понад 500 проектів з підвищення енергоефективності

Одеська область посіла 3 місце в рейтингу енергоефективних областей України. Відбулося це багато в чому завдяки тому, що протягом 2010-2011 рр. в регіоні за рахунок бюджетів різних рівнів та коштів інвесторів реалізовано понад 500 проектів з підвищення енергоефективності. Один з таких проектів – встановлення в школах і лікарнях сучасних котельних за рахунок інвесторських коштів.

Таку інформацію було озвучено 17 квітня під час наради, присвяченої розробці Регіональної стратегії та програми енергоефективності Одеського регіону до 2014 року. У заході взяли участь керівники підрозділів обласної та районних адміністрацій, представники вузів, фінансових установ та  профільних компаній.

Як відзначив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Малін, перевага від впровадження проектів енергозбереження полягає в тому, що кошти, витрачені на їх впровадження, окупаються. Тому першочергове завдання програми – визначити такі механізми державно-приватного партнерства,  які дозволять збільшити кількість і обсяги інвестицій, що залучаються до сфери енергоефективності.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)