ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоОдеським забудовникам загрожують тюрмою

Одеським забудовникам загрожують тюрмою

Влада Одеської області має намір суворо карати будівельників за зрив строків здачі в експлуатацію житлових будинків

Влада Одеської області має намір суворо карати будівельників за зрив строків здачі в експлуатацію житлових будинків.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Едуард Матвійчук під час нараду з питання невиконання будівельними компаніями своїх зобов’язань перед інвесторами, інформує прес-служба Одеської ОДА.

«Завдання влади полягає, по-перше, в тому, щоб детально розібратися по кожному такому проблемному об'єкту і подумати, як ми можемо допомогти цим людям. По-друге, ми повинні покарати тих, хто порушив терміни здачі житлових будинків. Ті, хто порушив всі терміни здачі в експлуатацію житлових будинків, повинні бути покарані по всій строгості закону і притягнуті до кримінальної відповідальності», - зазначив Едуард Матвійчук.

Як повідомив керівник Одещини, всього по області на сьогоднішній день нараховується понад 30 таких довгобудів. Більше 20 з таких об’єктів, здача в експлуатацію яких не здійснена вчасно чи будівництво яких взагалі заморожено, знаходиться в межах міста Одеси.

На сьогоднішній день з цього приводу порушено три кримінальних справи. Найгірша ситуація зі здачею в експлуатацію новобудов стосується декількох об’єктів компаній «Златоград» та «Прогресстрой».

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Малін зазначив, що проблема довгобудів виникла ще напередодні кризи: коли робота деяких будівельних компаній  будувалася за принципом піраміди: за рахунок коштів  власників квартир у новому домі  здавалися до експлуатації заплановані ще раніше будинки. Економічна криза лише посилила цю проблему. «Протягом останніх 1,5 років намітилися деякі зрушення у вирішенні цих проблем», - сказав Олександр Малін.

«Хочу запевнити власників таких квартир, що влада не залишить людей наодинці з їх проблемами. Вивченням ситуації на кожному окремому об'єкті займеться спеціально сформована робоча група. Ми постараємося відшукати рішення з усіх проблемних довгобудів, постійно інформуючи жителів області про виконану роботу», - резюмував Едуард Матвійчук.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)