ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійОдноповерховий Київ стане безпечнішим

Одноповерховий Київ стане безпечнішим

Програма визначає актуальні питання зовнішнього освітлення міста Києва, дає відповіді на завдання, що стоятимуть перед містом у майбутньому.

Реалізація Міської цільової програми зовнішнього освітлення Києва «Яскраве місто», яку Київська міська державна адміністрація представить на розгляд депутатів Київради 5 квітня, надасть можливість у подальшому забезпечити комфортні та безпечні умови для киян у вечірній та нічний час, впорядкує зовнішнє освітлення прибудинкових територій та малоповерхової забудови, а також допоможе створити більш привабливий зовнішній вигляд міста у нічний час. Про це сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, інформує прес-служба.

«Шляхи досягнення мети Програми полягають у реалізації комплексного підходу до зовнішнього освітлення міста Києва, впорядкування «покинутих» мереж з впровадженням енергоефективного освітлювального обладнання, централізації управління архітектурно-декоративним освітленням та ілюмінацією міста. Крім того, затвердження програми надасть респектабельний та цивілізований вигляд пам’яткам культурної спадщини, будівлям-домінантам тощо», – сказав Олександр Мазурчак.

За його словами, досвід провідних європейських столиць, в яких вже давно і успішно діють загальноміські програми щодо концептуального освітлення доріг, мостів, будинків, прибудинкових територій, споруд, пам’яток культурної спадщини, зелених зон доводить, що питання організації зовнішнього міського освітлення є актуальним.

На такі програми, як правило, виділяються чималі бюджетні асигнування. Програми містять в собі концептуальний підхід до освітлення значущих об’єктів міст.

«Програма визначає актуальні питання зовнішнього освітлення міста Києва, дає відповіді на завдання, що стоятимуть перед містом у майбутньому. Це сприятиме утвердженню нашого міста, як однієї з найкращих столиць Європи. Програма зробить єдиними, чіткими та зрозумілими вимоги до зовнішнього освітлення кожного району, щоб і у темну частину доби Київ мав своє красиве, яскраве та унікальне обличчя», – наголосив Олександр Мазурчак та додав, що зазначена програма надасть можливість залучити до покращення міста не лише міську владу, а й мешканців столиці.

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)