ГоловнаГоловнеОпалювальний сезон 2023-2024Прем'єр буде пильнувати за опалювальним сезоном

Прем'єр буде пильнувати за опалювальним сезоном

У разі зриву опалювального сезону в бюджетних установах, будуть звільнені відповідальні за це керівники.

Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що в разі зриву опалювального сезону в дитячих садках, школах, лікарнях, отвественности за це керівники будуть зняті з посади. «Попереджаю всіх, щоб потім ніхто не ображався: якщо хоча б один дитячий садок чи лікарня виявляться без тепла, то керівники, які за цю ділянку відповідають, будуть звільнені без зайвих розмов. Обласні держадміністрації, Мінрегіон, Мінфін, Міненерговугілля, я звертаюся до вас - часу на виправлення всіх недоліків у вас залишилося мало», - попередив глава уряду.

При цьому, прем'єр заявив, що підготовка до осінньо-зимового періоду перебуває на завершальній стадії. «У поточному році уряд тримає це питання на особливому контролі. Як і в попередні два роки, уряд ставить завдання забезпечити реальну готовність до опалювального періоду».

Прем'єр також зазначив, що з першої декади жовтня опалювальний сезон повинен поетапно стартувати по всій країні.

Як раніше повідомляла «У.К.», за словами директора департаменту проектного управління та енергоефективності у сфері життєзабезпечення Мінрегіону Станіслава Захарова, в цілому по Україні підготовка до опалювального періоду 2012-2013 проходить задовільно. На 1 вересня готові розпочати сезон 22 тис. котелень, що становить майже 93% від плану.

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, українські школи готові до опалювального сезону на 98%, а сади - на 92%. 

 
Коментарі (1)
Николай
27 Вересня 2012 p. 11:56
Тепловые сети микрорайна "Солнечный" города Макеевки к отопительному сезону не готовы. Жильцы дома №32 уже предлагают имена конкретных ответственных работников, к которым нужно применить меры воздействия. Посмотрим, как премьер-министр сдержит своё слово.