ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГОплата за ЖКП має бути по факту виконання - Азаров

Оплата за ЖКП має бути по факту виконання - Азаров

М.Азаров наголосив, що такого не повинно бути, тарифи мають бути обґрунтованими.

Громадянин не повинен оплачувати ті послуги, які він не отримує. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Аби громадяни не переплачували, потрібно повсюди встановити лічильники, щоб ті, в кого, приміром, батареї ледь теплі, не сплачували стовідсотково за тепло, яке не отримали», - сказав М.Азаров.

Він також наголосив, що комунальники повинні робити все  можливе, аби опалення в квартирах було належної якості.

«Оплата має бути по факту виконаних послуг», - наголосив М.Азаров.

Водночас Глава уряду зазначив, що необхідна невідкладна модернізація системи житлово-комунального господарства, адже «труби з кожним роком не молодшають, а старіють».

«Наразі працює велика серйозна програма, яка передбачає як державне фінансування, так і модернізацію ЖКГ за рахунок кредитних ресурсів.  Створюються нові форми об’єднання власників будинків, і держава їм надає всіляку допомогу», - сказав він.

Також М.Азаров висловив переконання, що необхідно створити умови, за яких би бізнес прийшов в сферу ЖКГ. Тарифи на послуги ЖКГ мають бути виваженими, адже існують випадки, коли тарифи необґрунтовано завищують, за рахунок чого «в деяких ЖЕКах зарплата пишется більша, ніж у міністра».

М.Азаров наголосив, що такого не повинно бути, тарифи мають бути обґрунтованими.

Джерело - УНН

 
Коментарі (0)