ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ«Оренда з правом викупу» - готова для населення

«Оренда з правом викупу» - готова для населення

ДІУ розробила нову програму на реалізацію соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича щодо забезпечення доступним житлом громадян України.

Державна іпотечна установа готова до запуску нової програми доступного житла -  «Оренда з правом викупу», - інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За словами Голови Правління ДІУ Валентина Рибачука, програма вже розaроблена, погоджена усіма профільними міністерствами і наразі знаходиться на узгодженні в Мінфіні.

Посадовець стверджує, що взяти участь у програмі зможуть люди, які перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов, а для реалізації плану установа викуповуватиме готове житло в новобудовах.

Планується, що щомісячна орендна плата складатиме з розрахунку 3% річних від вартості квартири з правом викупу до 15 років.

При цьому передбачено деякі обмеження:
- за вартістю житла, яка, наприклад, для Києва складе 7,5 тис. грн/кв. м, для обласних центрів - 5,5 тис. грн/кв. м, у містах обласного значення - 4,3 тис. грн/кв. м;
- за площею квартир - для сім'ї з двох осіб - 40 кв. м, з трьох людей - 58 кв. м, з чотирьох і більше осіб - 76 кв. м.

«Ми аналізували ситуацію, і за нашими попередніми прогнозами за оренду житла з наступним викупом в Києві будуть платити близько 2,6 тис. грн, а в маленьких містах біля 1 тис.», - пояснив Валентин Рибарук, зазначивши, що ця програма може бути затверджена Кабінетом Міністрів вже найближчим часом.

 
Коментарі (0)