ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГОСББ ніяк не дочекаються підтримки від держави

ОСББ ніяк не дочекаються підтримки від держави

Кошти на розвиток ОСББ так і не дійшли до відповідних організацій.

 

Причина в тому, що досі не зрозумілими є механізми роботи постанови Кабінету міністрів, від 31 травня №599 «Про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства».

Таку думку висловила Юлія Сабатюк, голова асоціації ОСББ «Лучани».

«В розробку постанова надійшла лише у серпні. Поки не зрозуміло як ці кошти розприділятимуть. Ми ще навіть не бачили кредитних угод для ОСББ. Кожного разу вимагають нові довідки, які за статутом не мають надавати об'єднання», – зазначила Юлія Сабатюк.

А словами заступника директора департаменту житлової політики Мінрегіонбуду Віри Радченко, за 2011 рік в Україні зареєстровано 2 713 нових ОСББ. Для порівняння 2003-го року в країні зареєстрували лише 896 об'єднань. Усього на сьогоднішній день у 17 тис. будинків працює ОСББ.

«Отримати кошти на ремонт, утеплення або інші роботи може тільки колективний власник житла. Якщо немає державної підтримки, темпи розвитку ОСББ уповільнюються», – зазначила Віра Радченко.

Джерело:  УНН

 

 
Коментарі (0)