ГоловнаНовини ЖКГОСББОСББ підуть під урядову опіку

ОСББ підуть під урядову опіку

Для підвищення якості житлово-комунальних послуг уряд має намір надавати підтримку ОСББ за рахунок реалізації Дежпрограми активізації економіки на 2013-2014 роки.

Уряд, у рамках реалізації Державної програми активізації економіки, планує надавати підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків для підвищення якості комунальних послуг. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, - інформує прес-служба посадовця.

«В ОСББ «Біном» у місті Луцьк завдяки підтримці держави було проведено модернізацію будинку: замінено ліфти, проведено утеплення будинку, встановлено енергозберігаючі металопластикові вікна та енергозберігаючі світлодіодні лампи у місцях загального користування. Уряд, у рамках програми активізації економіки, планує надавати підтримку ОСББ для підвищення якості комунальних послуг», - сказав він.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що модернізація будинку «дозволила мешканцям на 50% скоротити витрати тепла під час опалювального сезону 2012/2013 років».

Минулого року пільгові кредити отримали 11 ОСББ (на загальну суму 26,2 млн грн) для проведення ремонту, реконструкції  об’єктів житлово-комунального господарства.

«По-перше, ОСББ – це реальний механізм створення ефективного власника житла. По-друге, ОСББ має можливість залучати на власний вибір компанії з обслуговування будинків. Тобто, це стимулює розвиток малого та середнього бізнесу. Сприятиме розвитку економіки та створенню нових робочих місць», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що наразі в Україні функціонує 16, 3 тис. ОСББ. За 2010-2012 роки було створено 5,7 тис. ОСББ.

На засіданні Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, Олександр Вілкул поставив завдання активізувати створення ОСББ у всіх регіонах країни.

Олександр Вілкул нагадав, що в рамках програми активізації економіки 2013-2014 рік передбачається фінансова підтримка у створенні ОСББ, за рахунок надання фінансування на проведення ремонтів у будинках. Обов’язковою умовою буде використання будівельних матеріалів вітчизняного виробництва.

«Таким чином підвищиться якість проживання у будинках та стимулюється  розвиток вітчизняного виробництва. Зокрема, у будівельній галузі», - сказав Олександр Вілкул.

 
Коментарі (0)