ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняОсокорки забудують доступним житлом

Осокорки забудують доступним житлом

Цілий квартал доступного житла зведе на Осокорках-Північних ПАТ «ХК «Київміськбуд». Мова йде про реалізацію програми державного іпотечного кредитування . Вартість квадратного метра житла тут складатиме 7 тис грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.    

«За проектом комплекс розраховано на 50 тисяч осіб, які максимум за 4 роки отримають свої помешкання. Це сучасний мікрорайон, до проектування якого залучені іноземні фахівці. Особливість цього комплексу полягає в тому, що земельна ділянка була виділена «Київміськбуду» спеціально для будівництва доступного житла. Вартість квадратного метра житла не перевищуватиме 7 тис грн. Працівникам бюджетної сфери до 20% вартості квартири компенсуватимуть з міського бюджету, а на решту – надаватиметься іпотечний кредит під 3% на 15 років. Таким чином житло стане доступним для працівників комунальних установ, вчителів, медиків. Саме це і є нашою метою», – сказав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Також посадовець розповів, що за проектом тут планується збудувати 1 млн кв. м. житла. Наразі вже розпочалися роботи з проектування даного кварталу. А почати будівельно-монтажні роботи планують вже у наступному році. Окрім житла тут запроектоване також будівництво двох дитячих садочків, школи, медичних закладів і об’єктів торгівлі.

 
Коментарі (0)