ГоловнаНовини ЖКГПодіїП. Розенко:«Ми не дозволимо переводити працівників на неповні ставки і скорочений робочий день»

П. Розенко:«Ми не дозволимо переводити працівників на неповні ставки і скорочений робочий день»

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати.
Кабінет міністрів України не дозволить, щоб підвищення мінімальної заробітної плати призвело до переведення людей на скорочений робочий день або неповні ставки. Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в інтерв'ю Радіо Свобода.
 
За словами українського політика, уряд ретельно стежить за ситуацією в бюджетній сфері, зокрема охорони здоров'я та соціальній сфері.
 
"Ми взяли це безпосередньо під свій контроль", - підкреслив Павло Розенко.
 
Віце-прем'єр також розповів про створення під його керівництвом комісії, яка протягом трьох наступних місяців спостерігати за ситуацією у всіх областях України з метою уникнення порушення прав працівників.
 

«На сьогоднішній день створена за дорученням прем'єр-міністра України комісія, яку очолив я як віце-прем'єр-міністр України, куди увійшли всі профільні міністри, куди увійшли представники Державної інспекції з питань праці, Державної фіскальної служби. Ми будемо щотижня моніторити ситуацію в областях, особливо в перші три місяці, і будемо відстежувати буквально по кожній області ситуацію, яка складається в навчальних закладах, у системі охорони здоров'я, щоб не допустити порушення прав працівників», — сказав Павло Розенко. 

 
Коментарі (0)