ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійПаркування на газонах: екопарковка по-українськи

Паркування на газонах: екопарковка по-українськи

Чиновники побоюються, що ініціатива з впровадження у столиці екопарковок буде виконана недобросовіно і, замість справжнього європейського комфорту, українцям запропонують парковки на звичайних газонах та зелених зонах.

У Києві існує загроза, що замість екопарковок «недобросовісні» інвестори влаштують стоянки автомобілів на звичайних газонах та зелених зонах. Таку думку висловив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль, - повідомляє УНН.

«Екопарковка передбачає, що простір для стоянки автомобілів буде не заасфальтований, а за спеціальною технологією всіяний газоном. Кореневу систему захищатиме спеціальна газонна решітка, яка витримує вагу автомобіля і не дає йому можливості пошкодити траву. Така технологія застосовується в країнах Західної Європи», - пояснив Денис Москаль.

На його думку, екопарковки повинні облаштовуватися замість звичайних парковок, а не на існуючих газонах та зелених зонах.

«Для такої стоянки повинні відводитися земельні ділянки, на яких висадять спеціальний газон, по периметру - дерева та кущі, і потім його будуть експлуатувати. Тоді це дійсно буде екопарковка, яка не шкодить навколишньому середовищу. Однак, це в ідеалі. А в наших реаліях існує загроза, що під вивіскою екопарковок комусь захочеться облаштовувати місця для стоянок автомобілів на звичайних газонах та зелених зонах», - зазначив Денис Москаль.

Читайте також: Кошти за паркування столичних автівок ідуть «у тінь»

Він зазначив, що для запобігання зловживань організації екопарковок будуть погоджувати з Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища та КО «Київзеленбуд».

Як пояснив Денис Москаль у Програмі розвитку єдиного паркувального простору передбачено, що екопарковки будуть облаштовувати інвестори.

Профільне підприємство «Київтранспарксервіс» такими парковками займатися не буде і коли з'явиться інвестор на такий проект, ще не відомо.

Нагадаємо, у Києві до 2015 року планується облаштувати екопарковки для 2 тис. автомобілів.

 
Коментарі (0)