ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаПарламент дозволив приватизувати ТЕЦ

Парламент дозволив приватизувати ТЕЦ

Закон передбачає зняття заборони на приватизацію ТЕЦ для подальшої реалізації програми із технічного переоснащення через залучення недержавних інвестицій шляхом передачі їх в оренду або концесію

Верховна Рада пізно ввечері 12 квітня схвалила приватизацію ТЕЦ.

За ухвалення в цілому закону «Про внесення змін до деяких законів з питань приватизації» проголосували 243 нардепи з 395 зареєстрованих у сесійній залі.

Закон передбачає зняття заборони на приватизацію теплоенергоцентралей для подальшої реалізації програми із технічного переоснащення через залучення недержавних інвестицій шляхом передачі їх в оренду або концесію.

Також законом внесені зміни до переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Усього таких об'єктів 14.

Документом виключаються з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації: «Сімферопольська ТЕЦ», «Камиш-Бурунська ТЕЦ», «Сакські теплові мережі», «Дніпродзержинська ТЕЦ», «Криворізька теплоцентраль», «Сєвєродонецька ТЕЦ», «Лисичанська ТЕЦ», «Миколаївська ТЕЦ», «Одеська ТЕЦ», «Охтирські теплові мережі», ТЕЦ науково-технічного центру «ЕСХАР», «Харківська ТЕЦ-5», «Херсонська ТЕЦ» і «Севастопольська ТЕЦ».

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Джерело – «Дзеркало тижня»

 
Коментарі (1)
Иван
13 Квітня 2012 p. 11:34

Владельцы никаких инвестиций делать не будут. Первое, что они сделают – поднимут тарифы. Согласно с демократическим либеральным учением, собственник заинтересован в эффективности, поэтому он заинтересован в том, чтобы у него было больше потребителей, и за счет этого он будет снижать цену. Эта сказка так и осталась сказкой – так же точно, как и конкуренция, когда нельзя рядом построить другую ТЭЦ. Тарифы будут расти до тех пор, пока стоимость коммунальных платежей почти не сравняется с ценой аренды этой квартиры. До тех пор, пока вам дешевле платить по тарифу, а не арендовать другую квартиру, цены будут расти. Руководитель тарифного комитета находится в подчинении – политическом, иерархическом и бюрократическом – у тех людей, кто будет владеть ТЭЦ и кто сегодня владеет облэнерго. Поэтому ничего тарифный комитет сделать не может.