ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент може заборонити підняття тарифів на ЖКП

Парламент може заборонити підняття тарифів на ЖКП

Комітетам Верховної Ради пропонують ознайомитися з законопроектом, який покликаний заборонити підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітету законопроект №2342 «Про встановлення  мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги». Документом запропоновано запровадити мораторій на підвищення з 1 квітня цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону.

«Метою законодавчого акта є недопущення зниження рівня життя громадян України, зниження  соціальної напруги серед населення, а також сприяння стабільного надходження коштів до організацій, що надають житлово-комунальні  послуги та здійснюють тепло- та енергозабезпечення», – йдеться у пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», аби зменшити заборгованість державних компаній перед «Нафтогазом», Верховній Раді пропонують дозволити відчуження майна у підприємств-неплатників, які не мають загальнодержавного або соціального значення.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Березня 2015 p. 23:27
Підвищення тарифів (цін) -- це наслідок знецінення гривні. Взагалі, не товари чи послуги дорожчають, а знецінюються (дешевшають) гроші. Тому кожен раз їх треба віддавати все більше і більше за одну й ту саму кількість товарів або послуг. Тенденцію постійного знецінення національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівнювався до радянського рубля, і квартплата була всього 14 купонокарбованців. А в 1996 році квартплата вже стала декілька мільйонів купонокарбованців. Тобто, за чотири роки купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А зараз швидкість знецінення гривні значно зросла і вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. Знецінення грошей -- це тихий грабунок тих, хто ці гроші заробляє. Але хто грабує? Звісно той, хто ці гроші друкує. Полегшити кішені відразу багатьох не тільки безконтактним способом, а навіть не заглядаючи до них -- от яку можливість має той, хто друкує гроші.