ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламентарі оперативно «переграють» Держбюджет

Парламентарі оперативно «переграють» Держбюджет

Кабінет Міністрів має намір зареєструвати Проект змін до Державного бюджету через 2 дні. Зокрема, документ передбачатиме зниження дефіциту «Нафтогазу».

Кабінет Міністрів планує подати Проект змін до Державного бюджету до 15 лютого. Про це сьогодні під час робочої поїздки в Київську область повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько, передає «Інтерфакс Україна».

«Ми маємо намір подати зміни в бюджет і закони, на яких базуються ці зміни, до кінця тижня - суботу-неділю, тобто, вчасно», - наголосила пані Міністр.

Крім цього, Наталія Яресько повідомила, що уряд пропонуватиме зниження дефіциту та подальше його зведення до нуля НАК «Нафтогазу України» через два роки.

Проект також передбачає і підвищення рентних платежів для компаній «Укргазвидобування», - резюмувала Міністр.

Нагадаємо, що Держбюджет 2015 було прийнято парламентарями у ніч з 28 на 29  грудня на так званому «нічному» засіданні Верховної Ради. Ним передбачаються мінімальні видатки для сфери ЖКГ.

Зокрема, пропонується направити 11,5 млрд грн місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот,  3,004 млрд грн нардепи виділили на субсидії на сплату ЖКП, 500 млн вирішили дати на бюджетну програму «Компенсація різниці в тарифах на виробництво теплової енергії для населення на теплогенеруючих установках (крім теплоелектроцентралей, теплоелектростанцій і атомних електростанцій) з використанням будь-яких видів палива та енергії, крім природного газу», а на молодіжне житлове будівництво парламентарі і зовсім поскупилися, виділивши 100,05 млн грн.

 
Коментарі (0)