ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламенту пропонують «переграти» податок на нерухомість

Парламенту пропонують «переграти» податок на нерухомість

У Верховній раді зареєстрували законопроект, який пропонує збільшити межі площі, при яких майно не підпадає під оподаткування. Проект закону направлено на розгляд комітету.

Верховній раді пропонують внести зміни в оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Зокрема, збільшити рівень площі квартир та будинків, при якому вони не підлягатимуть оподаткуванню. Відповідні пропозиції передбачені законопроектом № 2316 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки)», який наразі направлено на розгляд комітету. 

Так, документ пропонує встановити такі неоподатковувані бар'єри: для квартири/квартир незалежно від їх кількості - 120 кв. м; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - 250 кв. м.

Зазначимо, остання поправка до проекту Закону встановлювала такі межі, при яких майно не підпадає під оподаткування: 60 кв. м загальної площі для квартир; 120 кв. м для будинків.
 
«Прийняття проекту Закону забезпечить досягнення відносної соціальної справедливості, зменшить податкове навантаження на нижчий та середній прошарки суспільства», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада визначила відсоток на податок на нерухомість у столиці, він складатиме близько 1%.
 
Коментарі (0)