ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПідприємці незаконно захоплюють поля

Підприємці незаконно захоплюють поля

Більше трьох років підприємці використовували ділянку, не уклавши договір оренди з сільрадою. Як наслідок - до місцевого бюджету не надходили обов'язкові податки і платежі.

Правоохоронці виявили факти самовільного використання землі сільськогосподарського призначення в Сакському районі. Про це повідомили в ГУ СБУ в АРК, пише УНН.

Велика комерційна структура, що займається сільським господарством, самовільно зайняла земельну ділянку на території Столбовського сільської ради та засіяла її пшеницею.

Міжвідомча комісія з інвентаризації земель фонду в ході ревізії повністю підтвердила факт порушення Земельного кодексу України та незаконного використання 120 гектарів землі сільськогосподарського призначення. Нормативно-грошова оцінка самовільно захопленій території становить 1,5 млн грн.
 
Зазначається, що аналогічний факт самозахоплення землі виявили співробітники спецслужби в цьому ж районі на території села Стовпове. Велике промислове підприємство протягом п'яти років незаконно використовувало 40 гектарів землі без укладання договору оренди. Територію огородили парканом і використовували як склад для виробничих потреб. Збиток від невиплати обов'язкових платежів до місцевого бюджету склав 600 тис. грн.
 
Обидва факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальну виробництво. Ведеться слідство.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», підприємство, яке незаконно отримало право користування пляжною територією, зобов’язали повернути землю державі. Так, зусиллями місцевої прокуратури повернуто більше 7 га землі.
 
Коментарі (0)