ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства збільшили борги перед «Нафтогазом»

Підприємства збільшили борги перед «Нафтогазом»

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ збільшилась на 166 млн грн (0,8%). Найбільше коштів НАКу винна компанія «Київенерго».

Станом на 7 квітня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 20 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 166 млн грн. (0,8%). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

Зокрема, згідно з повідомленням, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 67% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 21%, борг прямих промислових споживачів — близько 12%.
 
Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 94 млн грн (4,1%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, загальний борг якого складає майже 2,2 млрд грн.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», приватні облгази повинні платити за користування державними газорозподільчими мережами. Наразі ця діяльність здійснюється на безкоштовній основі. Тож, уряд просить прийняти законопроект, який би дозволив стягувати платню з таких організацій.
 
Коментарі (0)