ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства збільшили «газові» борги на мільярди

Підприємства збільшили «газові» борги на мільярди

Підприємства-боржники за тиждень збільшили суму прострочених платежів за газ перед «Нафтогазом» більше, ніж на 4 млрд грн. Левова частка боргу припадає на ТКЕ та ТЕЦ, які споживають газ для виробництва теплової енергії. Втім ТЕЦ, які використовують «блаки

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили суму боргу за природний газ перед НАК «Нафтогаз України» на 4,3 млрд грн. – до 23,4 млн грн. Втім, в «Нафтогазі» ріст заборгованості третього тижня місяця є типовим. Про це повідомили у прес-службі Компанії.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 12%, борг прямих промислових споживачів — близько 4%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ТЕЦ та ТКЕ за тиждень збільшили суму прострочених платежів за газ, спожитий для виробництва теплової енергії на 4,5 млрд грн. – до 19,8 млрд грн, з них за 2016 р. — 4,0 млрд грн.

Поміж тим,  підприємства ТЕЦ за сім днів зменшили свої борги на 261 млн грн. за використаний для виробництва електроенергії  газ. Наразі, борг у цій категорії споживачів складає 2,7 млрд грн.

Збільшили заборгованість на 6 млн грн. і прямі промислові споживачі. Сума прострочених платежів складає 909 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» планує підвищити ставки на транзит природного газу з Росії втричі. Втім, це станеться лише в тому випадку, якщо «Газпром» не збільшить обсяги транспортованого газу. У «Нафтогазі» пояснюють, що такого кроку вимагає імплементація європейських тарифів

 
Коментарі (0)