ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідсумки тижня: прихована небезпека наступаючих морозів

Підсумки тижня: прихована небезпека наступаючих морозів

Незважаючи на те, що авторитетність песпектив газової незалежності країни було підірвано, події у сфері ЖКГ країни не втратили своєї звичної динамічності та цікавості

Минулий тиждень розпочався з гучної події у газовій сфері країни. У понеділок, 26 листопада, офіційно стартувало будівництво терміналу з прийому та регазифікації зрідженого газу. Реалізація проекту розпочалася зі спорудження газопроводу довжиною 65 км для з'єднання газотранспортної системи з майбутнім «LNG-терміналом». Приблизна вартість будівництва даного газопроводу склала 1,1 млрд грн.

Разом з тим, допоки «LNG-термінал» залишається лише довгостроковою перспективою дешевшого палива, Міненерго підрахувало споживання українцями газу в четвертому кварталі нинішнього та у першому кварталі 2013 років. За прогнозами Міністерства, обсяги споживання газу складуть понад 38 млрд куб. м. 

Також у відомстві повідомили, що розрахунки теплокомуненерго за природний газ, спожитий у поточному році, склали 4,8 млрд грн, що становить лише 62% від загальної суми розрахунків. 

Самі українці теж не поспішають розраховуватись за надані житлово-комунальні послуги. Відтак борг населення за комунальні послуги в жовтні поточного року збільшився на 2,8% у порівнянні з вереснем, та склав 10,7 млрд грн. 

Разом з тим, згідно опитування яке тривало на сайті виявилось, що більшість громадян проти обіцяного Урядом повернення до практики стягнення штрафів за несплату комунальних послуг.

Що стосується очікуваного різкого похолодння, а відтак і актуалності стабільного теплопостачання, то у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, запевнили, що 99,9% котелень країни працюють у штатному режимі. Проте незважаючи на високу статистику, часті аваріїні на теплотрасах продовжують заважати стабілному проходженню опалювального сезону. Зокрема нещодавно у Сімферополі чергова аварія на теплотрасі залишила без тепла 175 будинків міста. Також більш локальні аварії дошкуляли окремим жителям Вінниці та Сум. 

Більш докладно про події минулого тижня пропонуємо прочитати у нашому розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)