ГоловнаВибір редакціїГазопостачання«LNG термінал» допоможе «Нафтогазу» з газопостачанням

«LNG термінал» допоможе «Нафтогазу» з газопостачанням

НАК «Нафтогаз України» буде викуповувати не менше 60% газу, що надходить до газотранспортної системи України від майбутнього «LNG терміналу».

Про це заявив журналістам голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів.

«НАК «Нафтогаз України» буде викуповувати мінімум 60% газу, що надходитиме від «LNG терміналу», а інші 40% буде купувати, хто завгодно», - сказав Владіслав Каськів.

Також він зазначив, що у майбутньому ринок газу України буде значно ліберальнішим. «Нафтогаз» зможе закуповувати і більше 60% газу, якщо звісно захоче», - сказав він.

Також пан Каськів повідомив, що ціна на газ, який надходитиме від майбутнього «LNG терміналу» буде як мінімум на 20% нижче сьогоднішньої ціни на блакитне паливо.

Про готовність експортувати в Україну дешевший газ повідомив посол Азербайджану в Україні Ейнулла Мадатлі. За його словами, постачання газу головним чином будуть здійснюватись по Трансанатолійскому газопроводу.

Читайте також: Азейбарджан стане газовим донором України

Слід зазначити, що Україна неодноразово заявляла про намір приєднатися до реалізації проекту Трансанатолійского газопроводу для постачання азербайджанського газу в Європу. Зокрема про це на Саміті Атлантичної ради з питань енергетики та економіки, заявив енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Україна веде переговори з партнерами щодо можливої ​​участі в проекті будівництва Трансанатолійского газопроводу. І ми маємо переконливі аргументи, адже практично вся інфраструктура, починаючи від Туреччини до наших кордонів - вже готова», - сказав Міністр.

Нагадаємо, що 26 листопада Україна розпочала будівництво газопроводу довжиною 65 км для з'єднання газотранспортної системи з майбутнім «LNG терміналом». Загальна вартість будівництва газопроводу становить 1 млрд 151 млн грн.

За матеріалами: УНІАН

 
Коментарі (0)