ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПідсумки тижня: дороге життя та дешеве новосілля

Підсумки тижня: дороге життя та дешеве новосілля

Минулого тижня громадянам довелося замислитися про збільшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг і порадіти за тих, кому все ж таки вдасться справити «новосілля від Президента»…

Минулого тижня громадянам довелося замислитися про збільшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг і порадіти за тих, кому все ж таки вдасться справити «новосілля від Президента»…

Зокрема, у понеділок стало відомо, що заступник голови правління Державної іпотечної установи Андрій Камуз побував на відкритті 16-поверхового житлового будинку в центрі Донецька.  

Але надійшла інформація, що в Україні планується перевести всі комунальні тарифи на економічно обґрунтований рівень до кінця 2012 року. Про це заявив голова Національної комісії з регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) Валерій Саратов. За його словами, розрахунки комісії показують, що сьогодні в середньому по Україні чинні тарифи на воду покривають 70% собівартості, по теплу - 75%. Саратов відзначив, що це пов'язано, насамперед, з тим, що ростуть складові тарифу.

Наступного дня стало відомо, що в Україні на регіональному рівні підготовлено 1708 проектів з модернізації та розвитку підприємств сфери ЖКГ, які потребують фінансування на загальну суму близько 13 млрд грн.

А Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський під час конференції «Впровадження угоди мерів як шлях до енергетичної безпеки України» у Черкасах заявив, що уряд не ініціюватиме підвищення тарифів на комунальні послуги найближчим часом.

А от у п’ятницю стало відомо, що уряд планує виділяти щорічно 8-9 млрд грн на державне іпотечне кредитування. Про це під час години запитань до уряду заявив віце-прем'єр-міністр, мінстр соціальної політики Сергій Тігіпко. «Ми плануємо, що ці кошти будуть виділятися для побудови 30-35 тис. квартир. На сьогоднішній день вже подано більше 1 тис. заявок на отримання таких кредитів у дванадцяти областях України, і всі ці заявки вже передано до «Ощадбанку України», - сказав пан Тігіпко.

Докладніше із подієвою картиною минулого тижня пропонуємо ознайомитись у нашому розгорнутому матеріалі.

 

 Ольга Гальчинська 

 
Коментарі (0)