ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідсумки тижня: Сигнальні ракети листопадового ЖКГ

Підсумки тижня: Сигнальні ракети листопадового ЖКГ

Листопад набирає ходу, та він характеризується не лише опалим листям і вранішніми приморозками, а швидше, - є першою сигнальною ракетою на шляху численних змін. І ЖКГ у цьому не виняток.

Тиждень, що минає, запам’ятався рядом пересторог і несподіванок серед чистого комунального неба.

Актуальними продовжували бути питання газової політики України, зокрема визначення ціни на газ для населення, видобутку власне українського газу та налагодження газотранспортної системи держави, а також тарифоутворення комунальних послуг загалом і їх сплата.

Так, у понеділок, 5 листопада, за результатами опитування, яке проводила «У.К.» стало відомо, що більшість українців, настільки розчарувалася у сучасній політиці, що вже не очікує змін з сфері ЖКГ при заміні парламенту. Мовляв, попри те, що у тій чи іншій мірі, кожна з політичних сил обіцяє приділяти житлово-комунальному господарству значну увагу, зокрема зробити економічно обгрунтованими тарифи, - жодних змін не відбудеться. Та вже подальша тижнева подієвість готувала низку несподіванок.

Своєрідним спростуванням факту відсутності змін могло б послужити хоча б повідомлення, котре надійшло від прес-служби Кабміну у вівторок, 6 листопада. У ньому йшлося про те, що Уряд України запропонував збільшити дефіцит державного бюджету на 7,7 млрд грн до 38,8 млрд грн для погашення боргів по різниці в тарифах на теплову енергію для населення.

Про це та багато іншого читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)