ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПідсумки тижня: ЖКГ на грані невідповідностей

Підсумки тижня: ЖКГ на грані невідповідностей

Минулий тиждень для сфери житлово-комунального господарства вилився у низку невідповідностей і черговий розіграш газових комедій згідно з попереднім розподілом ролей.

Так, перше зіткнення бажаного і реального відбулося у житловому питанні.

Вже більше року вся увага країни прикута до динаміки реалізації житлових програм, ініційованих Президентом Віктором Януковичем. Щомісяця оприлюднюються дані щодо чисельності надходження заявок на участь від населення, іпотечні установи звітують про кількість залучених банків, наданих кредитів. Проте цього тижня надійшло тривожне повідомлення: програма Президента «Доступне житло» вже другий місяць не працює. Основна причина таких різких поворотів  - банки не видають кредити під купівлю дешевих квартир, більшу частину відсотків за якими компенсує держава, хоча у держбюджеті на цей рік на ці потреби закладено 300 млн грн.

За інформацією фінансових установ, програма автоматично призупинена, тому що розрахунок норм житлоплощі, на яку видається кредит (від 40 кв. м на 1-2 чол до 76 кв. м на трьох і більше), діяв лише до 1 січня 2013 року.

А між тим, другий факт невідповідності був зафіксований у питаннях водопостачання.

Звичайно, мова піде, у першу чергу, про реалізацію програми «Питна вода України». Передбачалася реконструкція  систем централізованого водопостачання та водовідведення;  охорона його джерел;  доведення  якості  питної  води до вимог державних стандартів тощо. Але, як стало відомо цього тижня, через брак фінансування програма за 10 років реалізована лише на 37%.

Про це та багато іншого читайте у розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)