ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифів на ЖКП омине столицю

Підвищення тарифів на ЖКП омине столицю

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул запевняє, що для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в столиці немає ніяких передумов, і вони будуть залишатися стабільними.

Комунальні тарифи в Києві не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні, - інформує «Інтерфакс-Україна», посилаючись на Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

«У цьому опалювальному сезоні ніяких передумов для підвищення немає. Ціни на газ і електроенергію - стабільні, інфляції немає. Немає ніяких передумов, і тарифи підвищуватися не будуть», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр підкреслив, що тарифи в столиці будуть залишатися стабільними. Він нагадав, що понад 80% комунальних тарифів регулюється державною комісією, зокрема, мова йде про ціни на тепло і воду.

Олександр Вілкул також зазначив, що уряд жорстко контролює ситуацію з обгрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги. «У всіх регіонах України працюють комісії з перевірки обгрунтованості тарифів у житлово-комунальному господарстві. Там, де вони завищені, уряд діє досить швидко і жорстко», - сказав він.

У той же час, Віце-прем'єр визнав, що в невеликих населених пунктах, де питання тарифоутворення знаходиться в компетенції місцевої влади, виникає точкова проблематика з їх підвищенням.

«У нас вже є приклади, коли місцеві ради самі скасовують свої рішення. Я думаю, найближчим часом ця тенденція тільки посилиться», - висловив переконання Олександр Вілкул.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окремих населених пунктах у 7 областях місцева влада істотно підвищили комунальні тарифи. Регіони змушені перевіряти економічну обґрунтованість тарифів, підвищених за останній тиждень.

 
Коментарі (0)