ГоловнаЗапитання експертуАналітика Підземні переходи Сімферополя відібрали у «приватників»

Підземні переходи Сімферополя відібрали у «приватників»

З 23 березня поточного року 18 підземних пішохідних переходів Сімферополя були повернуті у комунальну власність та передані на баланс підприємства «Дирекція ринків»

З 23 березня поточного року 18 підземних пішохідних переходів Сімферополя були повернуті у комунальну власність та передані на баланс підприємства «Дирекція ринків».

Про це в ході робочої поїздки контрольної комісії з перевірки ринків міста повідомив заступник міського голови Ігор Скуцький.

«Таке рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що попередні балансоутримувачі – приватні підприємства – не виконали свої зобов'язання перед територіальною громадою з ремонту та належного утримання об'єктів комунального майна», - пояснив він.

Крім того заступник міського голови акцентував увагу підприємців на необхідності приведення документації у відповідність до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядком розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. «Для внесення в комплексну схему тимчасових споруд, розміщених на території міста, підприємцям необхідно подати відповідні заяви до виконкому міської ради», - зазначив він.

У свою чергу голова тимчасової контрольної комісії міської ради з перевірки діяльності ринків Олександр Іващенко підкреслив позитивні сторони передачі переходів в комунальну власність.

«Підприємство «Дирекція ринків» підзвітне міській раді, що дозволяє здійснювати дієвий контроль за якістю змісту підземок і законністю ведення на їх території комерційної діяльності, - відзначив він. - Крім того, кошти від орендної плати будуть надходити в міський бюджет, і використовуватися на благоустрій переходів».

За словами директора комунального підприємства «Дирекція ринків» Нарімана Хаяліева, для забезпечення правил безпеки та належних умов для роботи підприємців у всіх підземних пішохідних переходах кримської столиці до кінця 2012 року планується проведення ремонтних робіт.

«Ми вже приступили до реконструкції ряду підземних переходів міста, на черзі – ремонт на Центральному ринку. При цьому будуть враховані інтереси як городян, так і підприємців, що здійснюють свою діяльність у тимчасових спорудах, розташованих на території переходів, - підкреслив він. - Більш того, розмір орендної плати буде знижений і економічно обгрунтований».

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)