ГоловнаНовини ЖКГПодіїПенсії для 5 млн осіб похилого віку у жовтні 2017р будуть проіндексовані

Пенсії для 5 млн осіб похилого віку у жовтні 2017р будуть проіндексовані

Пенсії для 5 млн осіб похилого віку, які отримують від 1400 до 4500 грн, у жовтні 2017 року будуть проіндексовані вперше за чотири роки
Пенсії для 5 млн осіб похилого віку, які отримують від 1400 до 4500 грн, у жовтні 2017 року будуть проіндексовані вперше за чотири роки, передає прес-служба Кабінету міністрів України.
 
"Протягом останніх років мінімальний розмір пенсії ми все-таки піднімали, а людям, які отримують пенсії у проміжку між 1400 грн і 4500 грн, протягом чотирьох років жодної індексації не проводилося. А це все-таки більше 5 млн українців. І це дуже важливо, що ми визначилися, що осучаснення пенсій стане одним із елементів пенсійної реформи", - заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.
 
Водночас П.Розенко зауважив, що пенсійна реформа, над якою сьогодні працює уряд, охоплює значно ширше коло питань.
 
"Повноцінна реформа неможлива без запровадження накопичувального рівня і недержавного пенсійного страхування. Адже відповідно до тієї моделі пенсійної системи, яка записана в чинному законодавстві, солідарна частина займає лише 60% від загального розміру пенсії, 30 % - це накопичувальна система, і 10% - недержавне пенсійне страхування. Тому якщо реформувати лише солідарну систему, це все-одно буде лише 60% від того, що реально може отримувати людина, яка виходить на пенсію", - пояснив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що у 2017 році для 8 млн пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких залежить від мінімальної пенсії, пенсія зросте щонайменше на 10%. Перше підвищення розміру мінімальної пенсії відбудеться вже з 1 травня 2017р. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Квітня 2017 p. 23:59
Підвищення зарплат і пенсій лише прискорить знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищать у 2 рази, а ціни і тарифи зростуть у 5 разів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють. -------------------------------- Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які вже є у вашому гаманці, у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити у ту саму кількість разів менше товарів і послуг, ніж до знецінення. --------------------------------------------------- У нормальних країнах знецінення національних грошей вважається порушенням, за яке уряд може бути притягнутим до відповідальності.