ГоловнаНовини ЖКГПодіїПенсії українців зростатимуть разом із зростанням мінімалки - Мінсоцполітики

Пенсії українців зростатимуть разом із зростанням мінімалки - Мінсоцполітики

Пенсії українців будуть рости разом з ростом мінімальних зарплат. Зростання мінімальної зарплати дозволить продовжити детінізації економіки.
Пенсії українців зростатимуть разом із зростанням мінімальних зарплат, про це повідомила прес-служба Міністерства социальної політики України.
 
“Одним із головних досягнень Пенсійної реформи є запуск механізму автоматичного осучаснення пенсій. Кожного року пенсії автоматично перераховуються за єдиною формулою: 50% зростання інфляції плюс 50% зростання середньої заробітної плати. На отриманий за цією формулою відсоток буде підвищено пенсії”, — говориться в повідомлені міністерства.
 
Крім того, у Мінсоцполітики зауважили, що зростання мінімальної зарплати дозволить продовжити детінізацію економіки.
 

“Детінізація доходів прямо вплине на зростання фонду оплати праці, як це відбулося після збільшення мінімальної зарплати вдвічі, та створить ресурс для підвищення пенсій. Також, збільшення мінімальних зарплат сприяє зростанню рівня середніх зарплат. Єдиний вплив на інфляційні процеси відбуватиметься через збільшення купівельної спроможності громадян, що є позитивним ефектом у вигляді додаткового попиту та зростання обсягів виробництва, а отже і зростання економіки”, — додали у міністерстві. 

 
Коментарі (0)