ГоловнаНовини ЖКГПодіїПерехід на літній час у 2019 році в Україні відбудеться в останню неділю березня

Перехід на літній час у 2019 році в Україні відбудеться в останню неділю березня

Перехід на літній час у 2019 році в Україні відбудеться в останню неділю березня. Українці переведуть стрілки годинника на одну годину вперед.
Перехід на літній час в 2019 році в Україні відбудеться в останню неділю березня. Українці переведуть стрілки годинника на одну годину вперед. 
 
Щорічно українці переходять на літній час в останню неділю березня, а на зимовий - в останню неділю жовтня. Тому в цьому році годинник переведуть в ніч з 30 на 31 березня о 3 ранку на одну годину вперед.
 
Зворотний перехід на зимовий час 2019 Україна відбудеться 27 жовтня.
 
Разом з Україною на літній час перейдуть понад 110 країн світу, в тому числі і країни ЄС. Хоча Європарламент в лютому 2018 і закликав Єврокомісію виступити з пропозицією про скасування переходу на літній і зимовий час - там це питання також до сих пір не вирішено, як і в Україні.
 
Чи не здійснюють перехід на літній час тільки Ісландія та Білорусь.
 
З 2014 року Росія залишається в зимовому часі, коли вийшла нова редакція закону "Про обчислення часу". Так що після переведення стрілок в Україні і Росії годинний різниці не буде.
 
Разом з Росією не переводять годинники також анексувати Крим і окуповані райони Луганської та Донецької областей.
 

Нагадаємо, в 2012 році Україна збиралася покінчити з переведенням годинників, залишившись у другому часовому поясі. Але питання зі скасуванням переходу на літній і зимовий час уряд як і раніше не розглянуло. 

 
Коментарі (0)