ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПерехід обленерго на стимулююче тарифоутворення відклали

Перехід обленерго на стимулююче тарифоутворення відклали

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг перенесла процес переведення обленерго на стимулююче тарифоутворення. У регуляторі пояснили, що компанії не виконали обов’язкові вимоги для переходу на новий механізм

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила відкласти впровадження стимулюючого тарифоутверення (RAB-регулювання) у сфері електропостачання, яке мало запрацювати з нового року. Про це заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, таке рішення прийнято у зв’язку з невиконання обленерго обов’язкових вимог для переходу на RAB-регулювання.

«У зв'язку з тим, що компанії не забезпечують 100%-ві розрахунки за електроенергію та 100% виконання інвестиційної програми, рішення поки відкладено», - сказав він.

Окрім того, посадовець додав, що згідно з результатами позапланової перевірки, було встановлено що тільки одне обленерго із шести, повністю профінансувало інвестиційну програму, хоча і не забезпечило 100%-ве фізичне виконання інвестпрограми (на момент перевірки).

«За розрахунками з «Енергоринком» подібна ситуація – тільки одна компанія на всі останні звітні дати забезпечила 100%-ні розрахунки, ще дві-три компанії – іноді забезпечували, а іноді немає», - сказав він.

Нагадаємо, що необхідність запровадження стимулюючого тарифоутворення передбачена стратегічними документами ЄС, Коаліційною угодою та Програмою діяльності Уряду.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Грудня 2015 p. 21:06
Если на улице плюс десять, то батареи киевлян нормально тёплые и в квартирах тепло. Похолодание воздуха на улице теперь неизменно вызывает автоматическое снижение температуры батарей в квартирах. Как ни странно , при Януковиче как раз батареи грели правильно, т.е. при понижении температуры на улице батареи становились горячее, а не наоборот, как сейчас.