ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняП'ять районів Харківської області п'ють неякісну воду

П'ять районів Харківської області п'ють неякісну воду

Санепідстанція взяла більше 5 тисяч проб води з джерел централізованого водопостачання Харківської області. Виявилося, що в п'яти районах регіону зафіксовані множинні відхилення від санітарних норм.

Протягом 6 місяців спеціалісти Головного управління Державної санітарно-епідемічної служби в Харківській області відібрали понад 5,5 тис. проб питної води з джерел централізованого водопостачання. За санітарно-хімічними показниками вимогам санітарних норм не відповідали 698 проб, передає «Вечірній Харків».

Експерти відзначають невідповідність за запахом, присмаком, каламутністю, сухим залишком, вмістом аміаку, хлоридів, нітратів, заліза, фтору. Найбільше відхилень від вимог санітарних норм зафіксували у Лозівському, Сахновщинському, Харківському, Зміївському та Дергачівському районах.
 
Що стосується якості води у відкритих водоймах, за даними моніторингу, з 525 проб не витримують критики за санітарно-хімічними показниками 76 (майже вдвічі більше, ніж у минулому році). За мікробіологічними показниками досліджено 612 проб, з них не відповідали нормі 83 проби (трохи більше, ніж у минулому році). 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», майже місяць на деяких вулицях Харкова буде діяти заборона руху транспорту. Водіям пропонують вибирати інші маршрути.
 
Коментарі (0)