ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПільгова іпотека дійшла і до Херсонщини

Пільгова іпотека дійшла і до Херсонщини

27 липня у приміщенні облдержадміністрації відбулося урочисте підписання першої тристоронньої угоди про надання державою часткової компенсації за іпотечним кредитом, який отримала молода родина з м.Херсона

Реалізація програми забезпечення населення доступним житлом нарешті розпочалася і на Херсонщині.

Як повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, 27 липня у приміщенні облдержадміністрації відбулося урочисте підписання першої тристоронньої угоди про надання державою часткової компенсації за іпотечним кредитом, який отримала молода родина з м.Херсона на будівництво доступного житла. Компенсація становитиме 13% річних у гривні.

Заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко привітав родину Тимчуків з цим визначним кроком на життєвому шляху.

За офіційною інформацією обладміністрації, до участі в Програмі будівництва доступного житла у регіоні вже включено 4 об’єкти незавершеного будівництва (2 – в Херсоні і 2 – в Каховці), ще 4 знаходяться в стадії опрацювання (в містах Цюрупинськ, Гола Пристань, Скадовськ, Генічеськ).

Як повідомляла «У.К.»,  заступник голови Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Євген Ісаєв впевнений, що програма кредитування доступного житла не набирає в належній мірі свої обороти через надмірну забюрократизованість. Про це він заявив на круглому столі «Чи працює пільгова іпотека під 3%?». Він також вважає, що питання внесення змін до постанови уряду, який передбачає процедуру затвердження кандидатів на отримання житла буде розглянуто найближчими днями.

Разом з цим протягом 23 – 27 липня кількість громадян, що бажають взяти участь у програмі здешевленої іпотеки, збільшилася на 465. Тепер здешевленим кредитом мають намір скористатися 9613 громадян.

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий
30 Липня 2012 p. 11:29
а законопроект 10557 до сих пор готовиться на подпись Януковичу....уже месяц...так они хотят дальше ее финансировать...