ГоловнаКоментаріЖитлоПільгове житло збирає молоді родини

Пільгове житло збирає молоді родини

Українці покладаються на допомогу держави, купуючи нове житло. Молоді родини визначилися із найбільш вигідними житловими програми.

З поміж усіх програм забезпечення доступним житлом найбільшим попитом у 2013 році серед українців користувалася програма здешевлення вартості іпотечних кредитів. Про це заявив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, пише Укрінформ

«Найбільш динамічно останнім часом розвивається програма здешевлення вартості іпотечних кредитів і станом на 20 грудня ми маємо уже 2,2 тис. договорів і цей показник перевищує показники минулого року на 64%», - сказав Леонід Рисухін.
 
Згідно цієї програми, кредит надається на 15 років під 16% річних, з яких громадяни сплачують лише 3%, а решту компенсує держава.
 
Разом з тим, за словами пана Рисухіна, найбільш затребуваною саме серед молодих сімей залишається програма молодіжного житлового кредитування, у межах якої надається кредит на термін до 30 років під 3% річних з додатковими пільгами при народженні дітей. Такими преференціями держави цьогоріч скористалося 450 сімей, а загальна сума кредитів становила 153 млн грн.
 
 
«Програма забезпечення молоді житлом найбільш активно серед інших державних програм співфінансується з місцевих бюджетів. Високі фактичні показники фінансування програм за рахунок обласних бюджетів мають Дніпропетровська, Закарпатська, Луганська, Миколаївська, Полтавська та Херсонська області», - наголосив голова Держфонду.
 
Також за держпрограмою будівництва доступного житла на 2010-2017 роки, яка працює за механізмом 30 на 70, цьогоріч було укладено 890 договорів на суму 99 млн грн.
 
Голова правління Держфонду також зауважив, що у 2013 році вдалося також досягти позитивних результатів у питанні забезпечення житлом позичальників, які вклали кошти у проблемні об'єкти. У 2010 році нараховувалося таких 639 сім'ї. При стабільному фінансуванні Держфонд сподівається «закрити» це питання максимум до 2015 року.
 
Коментарі (0)